“Ken je dat? Dat er ”iets” speelt maar je kunt je vinger er niet op leggen? Iets wat niet benoemd kan worden maar waar je wel last van hebt? Dat z’n uitwerking niet mist?

Ken je dat? Dat je reageert op je collega op een manier die eigenlijk niet passend is? Je weet niet waar het vandaan komt maar je kunt het niet laten. Die persoon roept die reactie nou eenmaal bij je op. Ken je dat?….

 


Als ik iets weet na jaren in de zorgsector gewerkt te hebben
, -Alone we can do so little, together we
is dat het draait om het contact tussen de cliënt en de zorgprofessional. Ongeacht welke functie of positie je hebt.

Hoe belangrijk is het niet dat deze elkaar (h)erkennen, horen en verstaan? Wat voor mooie resultaten kun je boeken als je aandacht en oog hebt voor elkaar! Onderzoeken wijzen ook uit dat een positieve omgeving wezenlijk bijdraagt aan herstel. Ongeacht de sector waarin je werkzaam bent. Warme en menselijke relaties zijn helend voor alle partijen.

Die relaties komen niet vanzelf tot stand. Zeker niet in een omgeving die onder grote druk staat door intensieve veranderingen. Sla de krant maar open en je leest over bezuinigingen, veranderende regelgeving, verhoogde kosten en een noodgedwongen omslag in de cultuur, de zogenaamde marktwerking.

Nieuwe producten en technieken doen bijna dagelijks hun intrede. Groei van de zorgbehoefte, onduidelijkheid over effecten van veranderingen en niet te vergeten de decentralisatie van de langdurige zorg voor ouderen, gehandicapten, chronisch zieken en jeugd.

Je zou bijna vergeten dat de gezondheidszorg staat en valt met de mensen om wie het gaat; de cliënt en de mensen die het doen; de zorgprofessionals.

 

Herken je dat? En zou je ook niet willen dat er:

 • Minder verzuim is;
 • Kwaliteit behouden blijft;
 • Relaties verbeteren zodat:
      – de onderlinge samenwerking soepeler verloopt
      – medewerkers en cliënten meer tevreden zijn, wat positieve effecten op de markt tot gevolg hebben?

JA DIT HERKEN IK!

Precies daar maakt OF WOOD zich hard voor:

We hebben voor jou, je team en organisatie drie systemische zorgpakketten.
Alle zijn gericht op het herstellen en verbeteren van de menselijke relaties en het (terug)vinden van plezier en motivatie in het werk.

 

Systemische zorgpakketten: vernieuwend, oplossingsgericht én zorgvuldig

In elk pakket staat de vernieuwende systeembenadering centraal als manier om snel en zorgvuldig tot oplossingen te komen voor de vraagstukken die leven. Deze manier van werken wordt als erg prettig en effectief ervaren.

 

Aan wat voor vraagstukken kun je denken? 

 • Welke impact hebben de veranderingen voor het team, individu of cliënt?
 • Hoe hou je de onderlinge relatie goed?
 • Wat heeft het team nodig ?
 • Welke ingeslopen patronen verstoren?
 • Welke plek neemt de cliënt in?
 • Wat heeft de zorgprofessional zelf nodig?
 • Wat kunnen we doen om ons beter te profileren?

 

De zorgpakketten met focus op de relaties in het ‘systeem’ zijn:

IK WIL MEER INFORMATIE OVER DE ZORGPAKKETTEN

Heb je vragen? Neem dan contact op met Karen van Hout door middel van het contactformulier of bel 06-54384385 voor direct persoonlijk contact.

 

Waarom OF WOOD        Zorgpakketten

 

Wil je kennismaken met systemisch werken?
Ter introductie bied ik een laagdrempelige workshop ‘systemisch werk’ aan. Daarin kun je ervaren wat deze manier van werken voor jou en jouw team(leden) kan betekenen.

 

NB. Op deze site wordt de algemene benaming cliënt gebruikt voor klant, patiënt en cliënt. OF WOOD is zowel in zorginstellingen als voor toe-leveranciers van de zorgsector actief.