Laura werkt op een afdeling met 6 andere collega’s. Ze heeft het druk. Eigenlijk veel te druk maar diep in haar hart vindt ze dat heerlijk. Ze kent het,  zo is ze altijd geweest.

Ook jij als persoon bent onderdeel van een systeem. Daarnaast maken de factoren van jouw eigen interne systeem zoals verschillende eigenschappen, kwaliteiten, normen en waarden jou tot wie je bent. Als alle factoren goed samenwerken ben je in balans en voel je je over het algemeen goed. In de dynamiek van je werk ervaar je rust en ben je authentiek en succesvol in wat je doet.

Factoren zoals vergrijzing van de bevolking en collega’s, hetzelfde met steeds minder doen en tijdgebrek werken hier niet aan mee. De veranderende zorgwereld is niet iets waar je op zit te wachten. De effecten raken ook jou.
 
 

Voorbeeld:

De vele taken je die hebt, verschillende opdrachten, beloftes die je na wilt komen, de constant veranderende informatie stroom; door de tijd heen houd je steeds meer verschillende ballen in de lucht. Langzaam dreig je te veranderen in iemand die een rol vervult. Herkenbaar?
 
 

Het goede nieuws is

dat je door op een verfrissende systemische blik naar jezelf te kijken, je al snel de inzichten krijgt die je nodig hebt om je balans weer te hervinden.

 
 vertel mij meer!

Resultaat:

 • Je krijgt inzicht in de dynamiek van jouw functie.
 • Je weet wat je nodig hebt om de regie in eigen hand te (be)houden.
 • Je kunt beter inspelen op de behoefte van jezelf en je omgeving.
 • Een haalbaar actieplan waar jij je goed bij voelt.

 
 
Reactie cliënt:
“De opstellingen en de bijbehorende inzichten lieten diepe indrukken na en werken nog steeds door.” Voorbeelden van opsporen en opheffen van vraagstukken van de zorgprofessional en de cliënt vind je in mijn blogs. 
 DIT wil ik ook!

Ik- vraagstukken:

 • Hoe kan ik mijn zorgtaken persoonlijk en gemotiveerd blijven uitvoeren?
 • Hoe hou ik mijn balans tussen werk en privé?
 • Hoe kan ik beter omgaan met de werkdruk?
 • Hoe kan ik mijn verstandhouding met mijn omgeving verbeteren?
 • Hoe haal ik meer uit wat er wel is?
   

  Reactie cliënt:
  “Je weet wel dat het over jou gaat en toch is het makkelijker omdat je er op een afstand naar kijkt.”

 
 
Heb je vragen? Neem dan contact op met Karen van Hout via het contactformulier of bel 06-54384385 voor  direct persoonlijk contact.
 
 

Waarom OF WOOD       Zorgpakketten

 
 
Wil je kennismaken met systemisch werken? Ter introductie bied ik een laagdrempelige workshop ‘systemisch werk’ aan. Daarin kun je ervaren wat deze manier van werken voor jou en jouw team(leden) kan betekenen.

 

ik wil kennismaken met systemisch werk