Martin is blij, heel blij. Na jaren hard gewerkt te hebben heeft hij promotie gemaakt en eindelijk kan hij die gedroomde functie invullen. Het heugelijk feit wordt goed gevierd. Ook thuis. De promotie betekent meer verantwoordelijkheden met bijbehorende salaris. Jeanette, vroeger zijn directe collega…….

Een organisatie of team kent zijn eigen dynamiek en is regelmatig aan verandering onderhevig. Bijvoorbeeld omdat de samenstelling of het takenpakket verandert, een nieuwe regelgeving of bezuinigingen doorgevoerd worden. Verstoring van een groepssysteem door een individu of afdeling kan grote gevolgen hebben. 

Voorbeeld:

Een groepsdynamiek zie je niet maar is wel voelbaar.  Als er “rust in de tent” is gaat alles zo z’n gang. De positieve effecten zijn aanwezig. Echter, het kan ook anders: een zogenoemde verstoring kan leiden tot conflicten, productiviteitsverlies, gebrek aan creativiteit, burn out, pesterijen etc.
 
Het goede nieuws is dat je met het onderzoeken van de groepsdynamiek goed inzicht kunt krijgen om zo de ‘verstoring’ op te sporen en op te heffen.

VERTEL MIJ MEER!


Het resultaat:

 • Positieve gevoelens ten aanzien van het werk.
 • Mensen voelen zich op hun plaats.
 • De samenwerking verbetert.
 • Het werkproces verloopt soepel.
   

Hoe bereik je dat?

Door met een systemische blik naar het team te kijken in een gesprek of door de situatie visueel te maken. Vaak is een inzicht al genoeg om verandering op gang te brengen. De andere inzichten die ontstaan, verwerk ik in een actieplan welk stapsgewijs op te volgen is.
 
 
Een reactie van een cliënt:
“Ik heb op een verrassende manier inzicht gekregen in mijn situatie. De eerste stap was al snel gezet”

Voorbeelden van opsporen en opheffen van vraagstukken in het team vind je in mijn blogs.

 

dit wil ik ook!

 

Teamvraagstukken:

 • Er is iets aan de hand, maar wat?
 • Waar ligt de behoefte van het team?
 • Hoe zorg ik ervoor dat alle teamleden dezelfde doelen nastreven?
 • Welke kwaliteiten heeft een toekomstig teamlid nodig?
 • Hoe verbeter ik mijn relatie met het team?
 • Hoe kan ik de positie van mijn team verbeteren in de organisatie?
   
   
  Heb je vragen? Neem dan contact op met Karen van Hout via info@of-wood.com of bel: 06-54384385 voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.
   
   

Waarom OF WOOD      Zorgpakketten

 
 
Wil je kennismaken met systemisch werk? Ter introductie bied ik een laagdrempelige workshop ‘systemisch werk’ aan. Daarin kun je ervaren wat deze manier van werken voor jou en jouw team(leden) kan betekenen.

ja ik wil kennismaken met systemisch werk