Hardnekkige issues laten zich meestal niet oplossen door ze te analyseren en beredeneren. Je blijft dan in hetzelfde cirkeltje rond draaien en komt niet veel verder.

 

Enkele voorbeelden:

 • Je wilt weten waarom er gedoe is binnen jouw team.
 • Je vraagt je af waarom je klanten je niet zien staan.
 • Je wilt weten wat voor type werknemer je in je team nodig hebt.
 • Je bent aan t puzzelen hoe je ziekteverzuim kunt inperken.
 • Je vraagt je af hoe je jezelf nog beter kunt positioneren ten opzichte van jouw team.
 • Je hebt een andere vraag. ( Kijk voor andere vraagvoorbeelden bij de zorgpakketten met betrekking tot het team, jou als professional en de client)

 

De systemische benadering

Als systemisch coach counsellor kijkt Karen van Hout niet alleen naar jou als individu. Ook naar de context, het systeem waar jij je in bevindt. Een systeem kan zijn een familie, gezin, vriendengroep, afdeling waar je werkt, bedrijf, etc. Door de omgeving van jouw hulpvraag erbij te “betrekken” krijg je op een snelle wijze het overzicht. Zo kom je effectief tot de juiste inzichten.

Kenmerkend voor het systemisch coachen en counsellen is het visueel maken van de situatie (bijv. d.m.v. opstellingen). Met opstellingen kun je uit de bovengenoemde cirkel stappen en het ‘onzichtbare’ zichtbaar maken. Met een opstelling werp je een licht op de (vaak) onderbelichte kant. Daar waar vaak de oorzaak en dus ook de oplossing zit.

OF WOOD reikt je verschillende tools aan waaruit je kunt kiezen. Zodat je dit op een voor jou meest passende manier kunt doen.

Hoe het werkt:

Je kijkt objectief naar de verschillende elementen die met jouw vraag of probleem samenhangen. Waardoor verbanden, patronen en relaties tussen deze elementen duidelijk worden. Je krijgt inzicht in de storende factoren die onbewust meespelen.

En kom je bijvoorbeeld ineens tot de ontdekking dat het probleem dat je nu ervaart in je werk, verband houdt met een gebeurtenis die je allang vergeten was. Of misschien wel een overtuiging waarmee je bent opgegroeid maar die niet meer geldt. Of kom je achter ‘dat’ wat je nog niet wist maar wel nodig hebt om je vraagstuk op te lossen. Waar je met nadenken alleen, nooit achter was gekomen.

En zo weet je ook hoe jouw actieplan eruit kan zien. Dit actieplan werken we gezamenlijk uit.
Als coach counsellor functioneert Karen als jouw extern klankbord.

 

Resultaat

 • De oorzaak van gedoe in je team wordt zichtbaar. Je weet wat je te doen staat.
 • Je krijgt de nodige informatie over de relatie tussen jou en je klant zodat je deze effectief kunt verbeteren.
 • Je weet wat voor type werknemer je in je team nodig hebt. Handig! Zo kun je hier op anticiperen.
 • Je krijgt de inzichten die je nodig hebt om de ziekteverzuim in te perken.
 • Je vindt het antwoord op de vraag hoe je je nog beter kunt positioneren ten opzichte van jouw team.
 • je hebt duidelijk voor ogen hoe jouw actieplan eruit gaat zien.

 

Reacties van Cliënten:

“Ik heb op een verrassende manier inzicht gekregen in mijn situatie.”
“De opstellingen en de bijbehorende inzichten lieten diepe indrukken na en werken nog steeds door.”
“Omdat de situatie visueel wordt gemaakt, wordt het niet snel vergeten.”
“Ik heb dit als een zeer effectieve en doelgerichte manier van werken ervaren.”
“Je weet wel dat het over jou gaat en toch is het makkelijker omdat je er op een afstand naar kijkt.”

OF WOOD

Als ervaren systemisch academisch Coach /Counsellor en Trainer ben ik jou en of je team graag tot dienst. Faciliteer en begeleid ik het proces waarin duidelijk wordt welke onderstromen er binnen jouw (zorg)team spelen. Hoe de verhoudingen zijn tussen teamleden, andere afdelingen, verhoudingen in relatie tot diensten, producten, klanten, onbenut potentieel.

Mijn rugzak is zodanig dat ik verschillende mogelijkheden tot mijn beschikking heb. Zo dat dit kan op een manier dat het beste bij jou! past.

Respectvol, inventief en doelgerichtheid met compassie voor jou en passie voor het vak.

 

 

 

De missie van OF WOOD klinkt als volgt: “Ontdek dat wat je nog niet weet:”
Systemisch werk is vernieuwend, doelgericht, effectief en oplossingsgericht. Het kost relatief weinig tijd om goede resultaten tot stand te brengen. Daarnaast wordt de manier van werken als erg prettig en zelfs leuk ervaren.

Systemisch werken is waardevol omdat het voorbij de woorden gaat. Dat wat in de vraag zit, haal ik met je naar boven. Daardoor komt wat onderhuids speelt, vaak voelbaar maar niet benoembaar, aan de oppervlakte. Als dat zichtbaar wordt, ontstaan inzichten. Daaruit volgt de intrinsiek gemotiveerde wens om tot een nieuwe manier van “omgaan met” of “handelen naar” naar voren; het actieplan komt dan tot stand. Met blijvende resultaten.

 

 Ben je benieuwd wat OF WOOD voor jou kan betekenen?