Emoties eruit, de feiten bloot.

Loslaten in drie stappen

 

‘Laat het gewoon los joh!

Go with the flow. Relax!

 

Goedbedoeld advies

Goedbedoeld advies, maar lastig als iemand je op je huid zit. Als je ruzie met iemand hebt. Als je die ander maar niet duidelijk krijgt wat jij nou eigenlijk bedoelt. Als je stress hebt. Gevoelens van angst, schaamte. Onzekerheden. Bepaalde overtuigingen. Als je slachtoffer voelt van iemand anders zijn of haar gedrag. Als je net dat ene, dat wat je echt graag wilt, niet voor elkaar krijgt. Als je iemand of iets dierbaars verloren bent. Je denkt er constant aan.

Vaak ook niet erg helpend in mijn optiek. Een bijsluiter met aanwijzingen krijg je er namelijk niet bij helaas. Want hoe doe je dat? Loslaten?

Als je loslaat, laat je dan alles vallen? Is smijten de oplossing? Trek je je handen er vanaf? Opvouwen en opruimen? Ban je ‘het’ uit je gedachten? En dan?


De bijsluiter

Loslaten is een werkwoord. Zolang jij er druk mee bent gebeurt er niet veel. Zolang je eraan denkt, aan werkt, mee bezig bent, houdt het jou gevangen en als je pech hebt wordt het zelfs groter. Alles waar je aandacht aan besteedt, groeit namelijk. Of je wilt of niet.

Actief los willen laten is als je vingers klemmen om dat wat je juist zo graag kwijt wilt. Het kan nergens naar toe.


Loslaten in 3 stappen

Stap 1:
‘Open je hand’ en draai hem om met je handpalm naar boven. Geef lucht aan dat wat je los wilt laten. Laat het er eenvoudig zijn. Je hebt alle recht om stress te hebben, verdrietig of boos te zijn.

Stap 2:
Kijk ernaar. Haal de emoties eruit. Wat zijn de blote feiten?
De dingen zijn zoals ze zijn.  Niet meer, niet minder.

Stap 3:
Accepteer ‘dat’ wat je los wilt laten. Het is zoal het is.


En dan?

Ontspan. Wees aardig voor jezelf. Voor datgene wat je los wilt laten. Laat het er zijn. Het hoort er bij, voor nu. Je zult zien, zodra jij accepteert dat wat is, lost het vanzelf op. Alles gaat een keer voorbij.

Nieuwe mogelijkheden krijgen de gelegenheid boven te drijven.  De nodige veranderingen kunnen worden doorgevoerd. Stappen gezet.

Er komt een moment dat je beseft dat je al heel lang niet meer aan dat ene gedacht hebt. Of je op een bepaalde manier gevoeld hebt. Je hebt het niet meer, je bent het kwijt.

Zo werkt het namelijk. Dat is de Magie;

Zodra je dat ‘wat je zo nodig los wil laten’ er gewoon laat zijn, accepteert, omarmt, ……….laat het jou los.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.