3 redenen waarom voornemens mislukken en 30 tips om toch resultaat te boeken

Hoe staat het met jouw voornemens van 2018?
De afgelopen maand heb ik hier opvallend vaak een gesprek over gehad.  Want hoe zorg je ervoor dat jouw voornemen niet in rook opgaat zoals vaak gebeurt? Hoe zorg je ervoor dat je resultaat boekt?

Waarom voornemens vaak mislukken
1. Het probleem is dat een voornemen vaak te vaag is. Voornemens over een ander zijn ook geen lang leven beschoren. Voornemens waarbij je een ander nodig hebt werken ook niet zo goed en van het een op andere moment iets laten (bijv. drinken) is een successcenario voor het in stand houden van de betreffende gewoonte.

2. Het lastige is dat we heel veel op de automatische piloot doen. Een vriendin (en collega) omschreef het ooit als een groef in de langspeelplaat. Hoe dieper de groef, des te lastiger is het om eruit te komen. De groef zal ingevuld moeten worden. Een nieuwe ingesleten. En dat kost een goede voorbereiding, moeite en tijd.

3. Daarnaast wordt vaak vergeten dat, als je iets bereiken wilt, enige voorbereiding aan af hoort te gaan. Hoe handig is het als je weet waar je aan begint en weet hoe je daar moet komen waar je zijn wilt. En of dat echt bij je past. Nu. Op dit moment. Want wil je bijvoorbeeld echt de komende maanden 5 keer per week in de sportschool staan?

Nu je weet waarom een voornemen vaak niet werkt heb ik, om je te helpen toch resultaat te boeken uit je voornemen, alle tips die de afgelopen maand voorbij zijn gekomen voor je verzameld. Het zijn er 30 geworden. Veel ja, ik weet het. En niet allemaal op jou van toepassing. Dat weet ik ook. Ik raad je dan ook aan alleen die tips toe te passen die bij jou en jouw doel passen.

30 tips om resultaat te boeken

  1. Wat wil je wel
   Heel veel zaken worden omschreven als wat je niet wilt. Draai het eens om, wat wil je wel? Je zult zien dat dit al een veel positiever voornemen formuleert. Dit geeft een hele andere invalshoek en geeft je al een veel positiever gevoel.
  1. Maak van je voornemen een doel
   Zoals gezegd een voornemen is te vaag. Vaak een wens. Zorg dat dit niet bij een wens blijft. Maak van een voornemen een concreet doel.  Een positief omschreven doel. En omschrijf deze alsof het al gehaald is.
 1. Kies 1 doel voor de komende tijd
  We zijn geneigd om allerlei zaken tegelijkertijd aan te willen pakken. Concentreer je op 1 doel. Zodat je je hierop kunt focussen en niet afgeleid wordt door andere (bij)zaken.
 1. Formuleer SMART
  Een vaag doel is net zo haalbaar als een voornemen. Neem tijd voor de formulering. Formuleer alsof je het doel al behaald hebt en kijk of het aan de volgende voorwaarden voldoet: Specifiek, Meetbaar, Acceptabel, Realistisch en Tijdsgebonden.
 1. Durf groot te dromen
  Achter de SMART-formulering kun je I zetten van Inspirerend. Hoe groot is je verlangen? Hoe graag wil je dit echt?  Genoeg om je hier ten volle voor in te zetten?
 1. Bepaal je einddoel
  Begin met het eindresultaat voor ogen. Weet wat het je oplevert en hoe je je voelt als je je resultaat haalt. Maak het eindresultaat zo concreet mogelijk en, waar mogelijk, visueel zodat je er werkelijk naar kunt kijken.
 1. Durf te kiezen
  Ja er zijn veel zaken waar je uit kunt kiezen. En het is heel verleidelijk opties open te laten. Helaas gaat dit ten koste van je focus. Kies, focus.  Weet dat je, als het je niet bevalt, je altijd nog een andere keuze kunt maken. Zoals ze zeggen: soms moet je verdwalen om de juiste weg te vinden.
 1. Doe!
  Ga aan de slag. Is je plan nog niet af? Nou en. Doe iets. Elke dag. Alleen actie brengt je dichter bij je einddoel. Is uitstelgedrag een goede bekende van je? Maak elke avond een to-do lijstje van 3 actiepunten voor de volgende dag en hou je daaraan.
 1. Heb vertrouwen
  Heb je iets gekozen wat bij je past? iets wat je echt wilt?  Weet dat alles wat je echt wilt, mogelijk is.  Geloof in jezelf, je kunt meer dan je denkt. Er is meer mogelijk dan je denkt. Er zijn meerdere wegen dan je denkt.
 1. Breek doel in subdoelen
  Een doel op zich is leuk maar vaak nog onoverzichtelijk.  Zeker als je droom groot is. Om het overzichtelijk te maken breek deze in kleinere subdoelen.
 1. Breek subdoelen in kleine acties
  Een doel bereiken is als een trap oplopen, je zult alle treden moeten nemen om boven te komen. Om die treden makkelijker te lopen breek je al die subdoelen in kleinere doelen en acties. Zo klein mogelijk. Zo klein dat de te nemen stap geen moeite meer is voor jou.
 1. Besef dat 1 actie uit meer handelingen bestaat dan je denkt
  Als je jouw acties opdeelt in nog kleinere acties bedenk dan dat deze vaak meer kleinere acties en dus meer tijd behelzen dan je eerste instantie denkt. Ter illustratie: je wilt informatie vergaren. Klinkt makkelijk en snel. Even de telefoon pakken is zo gedaan toch? Als je deze actie opdeelt kom je tot: bepalen welke informatie je wilt hebben, uitzoeken wie je daarvoor moet bellen, telefoonnummer opzoeken en als laatste de telefoon pakken om daadwerkelijk te bellen.
 1. Mag het ietsjes minder?
  Wees niet te rigoureus. Van veel naar niets werkt vaak tegen. Maak tussenstappen, elke keer ietsjes minder werkt vaak beter.
 1. Wat moet je voortaan doen? wat zal je voortaan laten?
  Iets nieuws beginnen vraagt dat je nieuwe dingen doet. Maar vaak ook dat je vaak voortaan wat achterwege laat. Altijd goed om te weten wat dat dan is. Wat is dit voor jou? En hoe ga je dat doen? Of laten?
 1. Sabotage vraag
  Goed om te weten is, wat zal maken dat je de nodige acties NIET onderneemt? Weet je het antwoord op deze vraag dan heb je de helft al gewonnen. Hoe ga je deze tackelen? Ben je echt bereid om voor jou doel iets op te geven?
 1. Besef dat het tijd kost
  Hou de moed erin als het je te lang duurt. Hou het eindresultaat goed voor ogen. Alles kost tijd. Dat geeft niets. Het gaat erom DAT je het doet, niet hoe lang je erover doet. Er is een mooi gezegde die ik hier met je deel: ‘Isn’t it funny how day by day nothing changes, but when you look back everything is different?’
 1. Van uitstel komt afstel
  Pas op voor de waan van de dag. Stel niet uit tot morgen, wat je vandaag kunt doen. Hoe klein ook.
 1. Knoop in je zakdoek
  Sommige zaken vergeten we snel. Maak voor je zelf een reminder die je helpt. De een maakt inderdaad een knoop in de zakdoek, een ander heeft een steentje in de zak, een briefje in de portemonnee of een foto van het uiteindelijke resultaat op de spiegel hangen. Wat het beste voor jou werkt.
 1. Commitment
  Zorg voor commitment aan je doel. Zoals Kenneth Blanchard zegt: There is a difference between interest and commitment. When you are interested in doing something, you do it only when it is convenient. When you are committed to something, you accept no excuses; only results
 1. Kleine veranderingen zijn groots in resultaten
  Heb je maar een hele kleine stap gezet? Gefeliciteerd. Je hebt actie ondernomen, een stap gezet. Daar gaat het om en vergeet niet dat kleine acties hele grote resultaten tot gevolg kunnen hebben.
 1. Stap voor stap- Stop nooit
  Geef nooit op. Als je pauze wilt, prima. Mijn advies is wel, blijf lopen. Al is het met een mini stap. Rust roest.
 1. Vier de successen
  Niets zo motiverend dan beseffen wat je al gedaan hebt. Welke acties klaar zijn. Vier alles! Beloon jezelf. Elke keer weer. 
 1. Hou de resultaten bij
  Ben je al enige tijd onderweg?  Ga die weg eens na. Waar ben je begonnen? Waar ga je naar toe? Waar sta je nu op die weg? Wat heb je al bereikt? hoe ben je tot hier gekomen? Hoever moet je nog? Hoe ga je daar komen?  Wat is dan de volgende stap die je nu gaat zetten?
 1. Wees lief voor jezelf.
  Soms lukt ‘het’ eenvoudigweg even niet. Nou dan niet. Is prima. Morgen weer een dag. Wat zou je dan anders kunnen doen? Wees lief voor jezelf en kijk naar wat je wel al gedaan hebt. Of wat wel al gelukt is.
 1. Denk in overvloed
  Het maakt een verschil of je in schaarste denkt of vanuit overvloed. Denk je vanuit schaarste dan wil je JUIST dat ene stuk chocolade. Denk je in overvloed dan weet je dat er altijd nog wel chocolade zal zijn en er dus altijd een volgende gelegenheid zal komen. Deze gedachte maakt dat je het kunt weerstaan.
 1. Een ja tegen een ander….
  Heb je een volle agenda? Veel verplichtingen? Geen tijd om aan je eigen doelen te werken? Zeg eens “nee”. Bedenk dat een ja tegen een ander, een nee tegen jezelf is.
 1. Maak tijd vrij.
  Actie ondernemen, zaken verwerken neemt tijd in beslag. Weet dat. Als je vandaag geen tijd hebt, heb je dat morgen en overmorgen ook niet. Volgende week ook niet trouwens. Geloof me. Maak tijd voor jezelf vrij om te doen wat je wilt doen. Blok de afspraak met jezelf in je agenda. En ga hier net zo mee om als dat je een afspraak met je beste vriend hebt.
 1. Relativeer
  Vind je een actie eng? Zie je ertegenop? Leg hem eens tegen je uiteindelijke (grote) doel aan. Waarschijnlijk is de te nemen stap dan ‘peanuts’ vergeleken met waar je naar toe gaat.
 1. Back up
  Zorg voor een back up. Omring je met mensen die je steunen. Of zoek een goeie coach die bij je past. Dit maakt dat je er niet alleen voor staat. Waarom alleen als je het samen kunt doen, toch?

En ‘last but not least’:

 1. Doe mee met het Kick Your Goal programma
  Binnenkort ( 5 maart 2018) wordt het  (GRATIS) ‘Kick Your Goal’ programma via de besloten facebook groep voor vrouwelijke professionals herhaald. De bedoeling is dat je hiermee in belachelijke kleine stappen je doel behaalt. Hoe groot dit doel ook is.

Om deze ‘belachelijke kleine stapjes’ te maken is voorwerk nodig. Hier krijg je hulp bij, ook weer in kleine stappen zodat het voor iedereen te doen is.

6 Weken lang  krijg je elke werkdag 1 kleine vraag of 1 tip waarmee je voor jezelf en jouw eigen doel aan het werk kunt. Na deze weken heb je de eerste stappen gezet en weet je precies wat je verder te doen staat. De BONUS is dat je voor de rest van je leven geleerd hebt hoe je voortaan je doelen plant en haalt. Wil je meedoen? Als jij je nu aanmeldt ben je er zeker nog bij.

Mocht je er ondanks al deze tips en het Kick Your Goal programma niet uitkomen dan ben ik je ook graag persoonlijk tot dienst. Ik werk graag met personen die graag aan de slag gaan voor zichzelf.  Boek hier jouw gratis 30 minuten boost. 

Op jouw SUCCES!

 

155 thoughts on “3 redenen waarom voornemens mislukken en 30 tips om toch resultaat te boeken

 1. I’ve bren browsing on-line morfe tyan threee hours today, yeet I byy noo meawns discovereed any fascinbating article likee yours.
  It iis beauriful price enough ffor me. In mmy opinion, iff alll website
  owners aand bloggwrs maxe ggood contdnt material as youu did, tthe webb can bbe a lot
  morde useful tthan evesr before.

 2. I wanted to thank you for this very good read!! I absolutely loved every little
  bit of it. I’ve got you saved as a favorite to look at
  new things you

 3. Greetings from Colorado! I’m bored to death at work so I decided to check out your
  blog on my iphone during lunch break. I enjoy the information you provide here and
  can’t wait to take a look when I get home. I’m shocked at how fast your blog loaded on my
  phone .. I’m not even using WIFI, just 3G .. Anyhow, excellent blog!

 4. Whoa! This blog looks exactly like my old one! It’s on a completely different topic but it has pretty much the
  same page layout and design. Excellent choice of colors!

 5. It’s appropriate time to make some plans for the future and it’s time to be happy.

  I’ve read this post and if I could I desire to suggest you some interesting things or advice.
  Perhaps you could write next articles referring to this article.
  I wish to read even more things about it!

 6. I’ll right away take hold of your rss as I can not find your email subscription link or e-newsletter
  service. Do you’ve any? Please allow me know in order that I may
  just subscribe. Thanks.

 7. I have been surfing on-line greater than 3 hours today, yet I by no means discovered any interesting article like yours.
  It is lovely value sufficient for me. In my view, if all web
  owners and bloggers made just right content as you
  did, the net will be much more useful than ever before.

 8. It is the best time to make some plans for the future
  and it is time to be happy. I have read this post and
  if I could I wish to suggest you few interesting things or tips.
  Perhaps you can write next articles referring to this article.

  I desire to read more things about it!

 9. It is appropriate time to make a few plans for the future and it
  is time to be happy. I’ve read this submit and if I
  could I want to recommend you some fascinating issues or suggestions.
  Maybe you could write subsequent articles relating to this article.
  I want to learn more things about it!

 10. These are genuinely fantastic ideas in on the topic of blogging.
  You have touched some fastidious factors here. Any way keep up wrinting.

 11. I’ve been browsing online more than 3 hours today, yet
  I never found any interesting article like yours.
  It’s pretty worth enough for me. Personally, if all site owners
  and bloggers made good content as you did, the web will
  be a lot more useful than ever before.

 12. Ahaa, its fastidious dialogue about this post here at this webpage, I have read
  all that, so now me also commenting here.

 13. Hi, I do believe this is an excellent site. I stumbledupon it 😉
  I’m going to return yet again since i have book-marked it.
  Money and freedom is the best way to change, may you be rich and continue to help other people.

 14. I have figured out some new points from your web site about desktops. Another thing I have always imagined is that computer systems have become an item that each household must have for many reasons. They supply you with convenient ways in which to organize households, pay bills, shop, study, listen to music and also watch television shows. An innovative strategy to complete most of these tasks has been a laptop computer. These computers are mobile, small, powerful and portable.

 15. It’s perfect time to make some plans for the future and it is time to be happy.
  I’ve read this post and if I could I wish to suggest you some interesting things or advice.

  Maybe you can write next articles referring to this article.
  I wish to read even more things about it!

 16. Greetings! Very useful advice within this article!
  It’s the little changes which will make the most important changes.
  Thanks for sharing!

 17. I’ve been browsing online more than three hours today, yet I never found any interesting article like yours.
  It is pretty worth enough for me. In my opinion, if all website owners and bloggers made good content as you did, the net will be a lot more useful than ever before.

 18. I will immediately grab your rss feed as I can’t in finding your e-mail subscription link or e-newsletter service.

  Do you’ve any? Please let me recognize so that I may subscribe.
  Thanks.

 19. I will immediately seize your rss as I can not in finding your email subscription hyperlink or e-newsletter service.

  Do you’ve any? Kindly permit me understand in order that I could subscribe.
  Thanks.

 20. I will immediately seize your rss feed as I can’t find your
  e-mail subscription hyperlink or e-newsletter service.
  Do you’ve any? Please allow me realize in order that I could subscribe.
  Thanks.

 21. It’s appropriate time to make some plans for the future and it
  is time to be happy. I have read this post and if I could I
  want to suggest you few interesting things or tips. Maybe
  you could write next articles referring to this article.
  I wish to read more things about it!

 22. Hello, Neat post. There is a problem along with your
  web site in internet explorer, might test this?
  IE still is the marketplace leader and a huge portion of people will leave out your excellent writing because of this
  problem.

 23. I’ve been browsing on-line greater than 3 hours nowadays,
  but I never discovered any attention-grabbing article like yours.
  It is beautiful worth enough for me. In my view, if all webmasters and bloggers made good content as you did, the net might be a lot
  more helpful than ever before.

 24. Incredible! This blog looks just like my old one!
  It’s on a entirely different subject but it
  has pretty much the same page layout and design. Wonderful choice of colors!

 25. Thanks a ton for being my mentor on this theme. We enjoyed the article quite definitely and most of all favored how you really handled the areas I widely known as controversial. You’re always extremely kind towards readers much like me and aid me in my living. Thank you.

 26. I’ll immediately clutch your rss as I can’t to find your
  e-mail subscription link or newsletter service. Do you’ve any?

  Kindly allow me realize in order that I may just subscribe.
  Thanks.

 27. An impressive share! I have just forwarded this onto
  a coworker who has been conducting a little research
  on this. And he in fact bought me dinner simply because I
  found it for him… lol. So allow me to reword this….
  Thanks for the meal!! But yeah, thanks for spending time to
  talk about this matter here on your web site.

  Also visit my page – best delta 8

 28. Having read this I thought it was extremely enlightening.
  I appreciate you finding the time and energy to put this short article together.
  I once again find myself spending a significant amount of
  time both reading and posting comments. But so what, it was still worth it!

  my web-site … Area 52 Delta 8 THC

 29. Pingback: cymbalta serotonin
 30. I am sure this post has touched all the
  internet people, its really really nice paragraph on building up new weblog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.