Zag je dat? Daar vloog weer een dag voorbij.

Wat vind je van deze quote? Grappig? Niet grappig?
Waarheid voor jou of juist weer niet? Wat roept dit bij je op?

Zelf ‘zie’ ik direct een mannetje ( of vrouwtje) dat ietwat beduusd achterom kijkt om te zien hoe dit nou weer heeft kunnen gebeuren. Zonder dat hij of zij weet wat “dit” dan is…………en krabbelt vertwijfeld aan zijn hoofd. Er is iets gebeurd, er is iets gemist…maar wat!

Hoe vaak gebeurt het jou dat je dag om is denkt: Wat???? Nu al?? En ik heb nog zoveel te doen!

Tijd. Zelf vind ik het een interessant begrip. Je ziet het niet, je kunt het niet pakken maar we zijn er allemaal druk mee. Elke dag krijgen we er een hoeveelheid tijd bij. Aan de andere kant, de tijd die je verspilt komt nooit meer terug. In onze beleving is het mogelijk dat tijd voorbij kruipt of juist vliegt.

Om beter met onze tijd uit te komen proberen we onze tijd te “managen”, zoals dat heet. Zo plannen we heel wat af. Houden we agenda’s en schema’s bij. We maken ellenlange to-do lijsten om maar niets te vergeten en multi-tasken we om tijd te winnen. We maken gebruik van slimme programma’s, tips en tools waardoor werk makkelijker en sneller gedaan kan worden. Er is genoeg informatie te vinden over tijdvreters en tijdwinners. Er zijn zelfs apps op de markt die jouw leven een stuk makkelijker maken. Op zich heel handig!

Maar is dat dan genoeg denk je? Kun je tijd eigenlijk wel managen?

Helaas voor jou en mij! Die vlieger gaat niet op.
Het goede nieuws echter, is dat we wel onszelf kunnen managen om beter met onze tijd om te gaan.

Het blijkt dat persoonsgebonden factoren zoals bijvoorbeeld “het eeuwige moeten”, de kunst van delegeren, iets weigeren, jouw beleving van tijd, jouw waarden, overtuigingen en gewoontes een grote rol spelen in jouw relatie met tijd en dus ook agenda.

In plaats van gewoon steeds harder en langer te werken, de tijd die we winnen weer vullen met andere zaken en meer op ons bordje te scheppen zouden we hier ook naar kunnen kijken. Dat zou ons leven pas echt makkelijker maken denk ik zo. Wat vind jij?

Wil je weten wat jij kan doen om jezelf te managen en zo meer tijd over te houden? 4 Juni geef ik de interactieve workshop met de titel, jawel: “Waar blijft jouw tijd?”  Eerdere deelnemers hebben hier baat bij gehad, jij vast ook.

Heb je graag nu toch nog een paar concrete tips? Hier zijn er 5:

Tip 1: Maak 1 takenlijst en geef prioriteit. Hou deze lijst apart.
Tip 2: Zet alleen datum- en tijdgebonden zaken in je agenda.
Tip 3: Stop met multitasken: doe 1 ding tegelijk en maak het af
Tip 4: Houd tijd vrij voor ad hoc klussen
Tip 5: Leer nee zeggen/ Delegeer.

Succes!

Comments are closed.